Winners And Living Legends
JG_180710_WA11_Peter_Falktoft_0331.jpg

Peter Falktoft

Peter Falktoft er prisvindene radio- og tv-vært, men den charmerende og direkte personlighed er især kendt for at fighte for sit produkt - der taler for sig selv.

Tekst: Sofie Kyed

 Siden 2012 har Metroxpress skrevet utallige uværdige og lodret forkerte artikler om Peter og sit produkt. Deres respons var hver gang at sætte advokater på sagen. Men med en selvtillid som Conor McGregor har Peter Falktoft inviteret hele Danmark med som publikum til den intense boksekamp mellem ham og Metroxpress, hvor han på samtlige medier, han har til rådighed, returnerede slagene fra gratisavisen – som han ikke mener, er en avis.  Når den kække radiovært fra Risskov slynger sit right hook, kan det mærkes. Om man kan lide det eller ej. Om man synes, han har ret eller ej.

Siden 2012 har Metroxpress skrevet utallige uværdige og lodret forkerte artikler om Peter og sit produkt. Deres respons var hver gang at sætte advokater på sagen.
Men med en selvtillid som Conor McGregor har Peter Falktoft inviteret hele Danmark med som publikum til den intense boksekamp mellem ham og Metroxpress, hvor han på samtlige medier, han har til rådighed, returnerede slagene fra gratisavisen – som han ikke mener, er en avis.

Når den kække radiovært fra Risskov slynger sit right hook, kan det mærkes. Om man kan lide det eller ej. Om man synes, han har ret eller ej.

 Den kendte radio- og tv-vært tager gerne andel i, at gratisavisen Metroxpress i februar måtte lukke, og han sendte det sidste stød med på vejen i sin og Esben Bjerres nye podcast ’Her går det godt’: “Der er intet, der retfærdiggør så lavt et journalistisk produkt. Intet! Jeg danser på graven og sender en buket rådne roser til de skvadderhoveder derinde”, slår han fast i sin podcast og udtrykker samtidig sin mening om de tidligere ansatte:  “Sikke dog en flok latterlige tabere”.

Den kendte radio- og tv-vært tager gerne andel i, at gratisavisen Metroxpress i februar måtte lukke, og han sendte det sidste stød med på vejen i sin og Esben Bjerres nye podcast ’Her går det godt’:
“Der er intet, der retfærdiggør så lavt et journalistisk produkt. Intet! Jeg danser på graven og sender en buket rådne roser til de skvadderhoveder derinde”, slår han fast i sin podcast og udtrykker samtidig sin mening om de tidligere ansatte:

“Sikke dog en flok latterlige tabere”.

 Men det er ikke kun verbalt, at han uddeler øretæver. Hele sit liv har Peter Falktoft dyrket sport på højt niveau – blandt andet boksning.  “Jeg har spillet fodbold, dyrket Kung Fu, svømmet, stået utrolig meget på snowboard, bokset og nu dyrker jeg crossfit, så meget jeg kan" , fortæller Peter Falktoft.

Men det er ikke kun verbalt, at han uddeler øretæver. Hele sit liv har Peter Falktoft dyrket sport på højt niveau – blandt andet boksning.

“Jeg har spillet fodbold, dyrket Kung Fu, svømmet, stået utrolig meget på snowboard, bokset og nu dyrker jeg crossfit, så meget jeg kan", fortæller Peter Falktoft.

 Og i alt hvad han har lavet, har han søgt smerten og grænsen. I sin snowboardkarriere rev han skulderen ud af led omkring 20 gange, så den til sidst kun blev holdt sammen af musklerne, fordi ledbåndene var revet helt itu. Men selvom det hver gang sender ham ud i en ulidelig smerte, glemmer han efterfølgende, hvad han har været igennem.  “Hver gang jeg bliver syg, så kan jeg ikke huske, hvordan det var at være rask, uanset hvor hårdt jeg prøver, så kan jeg ikke genkalde følelsen af at have det godt. Sådan har jeg det også med smerte. Jeg kan ikke genkalde følelsen af smerte. Jeg har et spøjst forhold til smerte. Og så har jeg fundet ud af, at når noget gør tilpas ondt på mig, så har jeg det med at begynde at grine, fordi jeg simpelthen ikke kan forstå, at noget kan gøre så ondt” , fortæller Peter.

Og i alt hvad han har lavet, har han søgt smerten og grænsen. I sin snowboardkarriere rev han skulderen ud af led omkring 20 gange, så den til sidst kun blev holdt sammen af musklerne, fordi ledbåndene var revet helt itu. Men selvom det hver gang sender ham ud i en ulidelig smerte, glemmer han efterfølgende, hvad han har været igennem.

“Hver gang jeg bliver syg, så kan jeg ikke huske, hvordan det var at være rask, uanset hvor hårdt jeg prøver, så kan jeg ikke genkalde følelsen af at have det godt. Sådan har jeg det også med smerte. Jeg kan ikke genkalde følelsen af smerte. Jeg har et spøjst forhold til smerte. Og så har jeg fundet ud af, at når noget gør tilpas ondt på mig, så har jeg det med at begynde at grine, fordi jeg simpelthen ikke kan forstå, at noget kan gøre så ondt”, fortæller Peter.

 Ingen modstander er for stor. Da den tidligere chefredaktør hos Se & Hør Henrik Qvortrup blev afsløret i, at avisen havde købt sig til kendte personers kreditkort-oplysninger, blev han budt op til kamp på Twitter, da Peter Falktoft skrev, at den tidligere chefredaktør var blevet indhentet af karma. “Qvortrup står bag den største troværdighedsskandale i moderne dansk journalistik. Og nærmest ingen af hans jævnaldrende kollegaer tog afstand fra det i sin tid, fordi faget er bragende nepotistisk, indspist og ude af stand til at kigge indad. Så må jeg jo gøre det for dem. Og for faget” , fortæller Peter.

Ingen modstander er for stor. Da den tidligere chefredaktør hos Se & Hør Henrik Qvortrup blev afsløret i, at avisen havde købt sig til kendte personers kreditkort-oplysninger, blev han budt op til kamp på Twitter, da Peter Falktoft skrev, at den tidligere chefredaktør var blevet indhentet af karma.
“Qvortrup står bag den største troværdighedsskandale i moderne dansk journalistik. Og nærmest ingen af hans jævnaldrende kollegaer tog afstand fra det i sin tid, fordi faget er bragende nepotistisk, indspist og ude af stand til at kigge indad. Så må jeg jo gøre det for dem. Og for faget”, fortæller Peter.

 For det meste får publikum lov at se med helt oppe fra ringen, når Peter Falktoft udkæmper sine kampe råt for usødet.  Men da OL-sølvvinder i badminton Mathias Boe betvivlede Peter Falktofts viden om boksning, fik han en invitation til en regulær boksekamp i DR-Byen:   “August?! Du kommer bare, fjerhat. Nu. I morgen. Kom ud i DR-Byen, så tæsker jeg dig i NewsRoom!”  Sådan skrev Peter Falktoft på sin Twitterprofil, for hvis der er noget, han ved noget om, så er det boksning. Og han har flere gange selv været i regulære boksekampe.   “Det er en vild følelse at træde ind i en ring, og der står en overfor dig, og I skal bare til at gøre skade på hinanden. Jeg elsker vold, det må man jo ikke sige højt, men det gør jeg. Jeg elsker vold. Det er også altid det, jeg ender med at se på Netflix” , slår han fast.

For det meste får publikum lov at se med helt oppe fra ringen, når Peter Falktoft udkæmper sine kampe råt for usødet.

Men da OL-sølvvinder i badminton Mathias Boe betvivlede Peter Falktofts viden om boksning, fik han en invitation til en regulær boksekamp i DR-Byen:

“August?! Du kommer bare, fjerhat. Nu. I morgen. Kom ud i DR-Byen, så tæsker jeg dig i NewsRoom!”

Sådan skrev Peter Falktoft på sin Twitterprofil, for hvis der er noget, han ved noget om, så er det boksning. Og han har flere gange selv været i regulære boksekampe.

“Det er en vild følelse at træde ind i en ring, og der står en overfor dig, og I skal bare til at gøre skade på hinanden. Jeg elsker vold, det må man jo ikke sige højt, men det gør jeg. Jeg elsker vold. Det er også altid det, jeg ender med at se på Netflix”, slår han fast.

 Sportsligt er boksehandskerne er lagt på hylde. I stedet har Peter dyrket crossfit de sidste par år, blandt andet for at passe på sin krop, der har måtte tage imod mange slag i tidens løb.   “Der er ikke noget, jeg elsker mere end at bevæge mig og bruge min krop, men jeg er et meget impulsivt menneske, der ikke planlægger så langt frem, så jeg er nødt til at passe på mig selv” , fortæller sportsudøveren, der udover sin ødelagte skulder også har problemer med begge knæ.

Sportsligt er boksehandskerne er lagt på hylde. I stedet har Peter dyrket crossfit de sidste par år, blandt andet for at passe på sin krop, der har måtte tage imod mange slag i tidens løb.

“Der er ikke noget, jeg elsker mere end at bevæge mig og bruge min krop, men jeg er et meget impulsivt menneske, der ikke planlægger så langt frem, så jeg er nødt til at passe på mig selv”, fortæller sportsudøveren, der udover sin ødelagte skulder også har problemer med begge knæ.

 Men selvom han er begyndt at passe mere på sig selv fysisk, siger Peter stadig tingene som de er. Han har i mange år været modstander af, at Miljø- og Fødevareministeriet hører under samme tag, da han mener, at det er som to modpoler, fordi fødevareministeriet ifølge ham tilgodeser de danske landmænd, som ødelægger miljøet med pesticider, og gør Danmark til det andet mest opdyrkede land i verden. Kritikken førte til, at han og Esben Lunde Larsen skulle mødes i det, der kunne være blevet alle tiders boksebrag, da Peter Falktoft blev inviteret til at følge ministerens arbejde et par dage. Opgøret blev dog aldrig til noget, da Esben Lunde Larsen aflyste kampen, ved at gå af som minister, lige da dørene skulle til at slå op og årets boksekamp skulle gå i gang.

Men selvom han er begyndt at passe mere på sig selv fysisk, siger Peter stadig tingene som de er. Han har i mange år været modstander af, at Miljø- og Fødevareministeriet hører under samme tag, da han mener, at det er som to modpoler, fordi fødevareministeriet ifølge ham tilgodeser de danske landmænd, som ødelægger miljøet med pesticider, og gør Danmark til det andet mest opdyrkede land i verden.

Kritikken førte til, at han og Esben Lunde Larsen skulle mødes i det, der kunne være blevet alle tiders boksebrag, da Peter Falktoft blev inviteret til at følge ministerens arbejde et par dage.

Opgøret blev dog aldrig til noget, da Esben Lunde Larsen aflyste kampen, ved at gå af som minister, lige da dørene skulle til at slå op og årets boksekamp skulle gå i gang.

 Men det bliver næppe sidste mulighed for at overvære Peter Falktoft slå for hvad han står for, for som Peter Falktoft har udtalt, så ville det ikke være tro mod hans natur, at følge strømmen i tavshed. Peter kan pt. ses i aktion sammen med sin makker Esben Bjerre i rejseprogrammet ‘I Kina Går Det Godt’ på mustsee.yousee.dk/comedy/kina

Men det bliver næppe sidste mulighed for at overvære Peter Falktoft slå for hvad han står for, for som Peter Falktoft har udtalt, så ville det ikke være tro mod hans natur, at følge strømmen i tavshed.

Peter kan pt. ses i aktion sammen med sin makker Esben Bjerre i rejseprogrammet ‘I Kina Går Det Godt’ på mustsee.yousee.dk/comedy/kina

Video: Kasper Sveistrup - http://www.frame2film.com
Special effect makeup: Martin Hansen - https://www.fxpd.dk

Peter Falktoft:
Instagram: http://bit.ly/2LL97W0
Facebook: http://bit.ly/2Kh3ZDm
Hjemmeside: http://bit.ly/2KfZyZJ